Ali Yerlikaya kimdir, nerelidir, özgeçmiş, kaç yaşında?

Ali Yerlikaya
Ali Yerlikaya


Ali Yerlikaya kimdir, nereli, biyografisi, özgeçmiş, kaç yaşında


Ali Yerlikaya, 1969 yılında Erzurum'da doğan bir bürokrat ve siyasetçidir. Ali Yerlikaya 3 Haziran 2023'ye İçişleri Bakanı olarak atandı.1992 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. 1995 yılında Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Çeşitli ilçelerde kaymakamlık yaptıktan sonra 2010 yılında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne atandı. 2014 yılında Gaziantep Valiliği'ne, 2018 yılında ise İstanbul Valiliği'ne getirildi. 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi. 2020 yılında ise Ankara Valiliği'ne atandı.

Ali Yerlikaya, evli ve üç çocuk babasıdır. İngilizce ve Arapça bilmektedir. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev almıştır. Spora ve sanata ilgi duymaktadır. Özellikle futbol, basketbol ve satranç oynamayı sevmektedir. Ayrıca resim yapmak ve şiir yazmak da hobileri arasındadır.

Ali Yerlikaya, Türkiye'nin önemli bürokrat ve siyasetçilerinden biridir. Ülkenin çeşitli bölgelerinde görev yapmış ve başarılı çalışmalara imza atmıştır. Gaziantep Valisi iken terörle mücadelede önemli rol oynamıştır. İstanbul Valisi iken de 15 Temmuz darbe girişimi sırasında halkın yanında yer almış ve demokrasiye sahip çıkmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak da kentin sorunlarına çözüm bulmak için çalışmıştır. Ankara Valisi olarak da başkentin güvenliği, huzuru ve kalkınması için gayret göstermektedir.

Ali Yerlikaya, bu blog yazısında kendisini tanıtmakta ve hayat hikayesini anlatmaktadır. Ayrıca mesleki deneyimlerini, ilgi alanlarını ve hobilerini de paylaşmaktadır. Bu yazıyı okuyarak Ali Yerlikaya hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar