Mevlüt Çavuşoğlu Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır? Hayatı

 Mevlüt Çavuşoğlu Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır? Hayatı


Merhaba değerli okuyucular bu yazımda sizlere Mevlüt Çavuşoğlu kimdir, Mevlüt Çavuşoğlu nerelidir ve Mevlüt Çavuşoğlu kaç yaşındadır gibi sorularınızın cevaplarını vereceğim.


mevlüt çavuşoğlu
Mevlüt Çavuşoğlu


Mevlüt Çavuşoğlu Kimdir?


Mevlüt Çavuşoğlu 5/2/1968 de Antalya Alanya'da doğdu. Yörük bir ailenin çocuğu babası Osman Çavuşoğlu annesi Fatma Çavuşoğlu 2012 de vefat etti. Alanya özel hamdullah emin paşa lisesi mezunu 1988 de Ankara Üniversitesi uluslararası ilişkiler bölümünü dereceyle bitirdi. New York Long Island Üniversitesi'nde ekonomi alanında yüksek lisans yaptı. 1993’te Bilkent Üniversitesi uluslararası ilişkiler bölümünde doktoraya başladı. Jean Monnet bursuyla London School of Economics de doktoraya devam etti.


mevlüt çavuşoğlu
Mevlüt Çavuşoğlu


 Eşi Hülya Hanım'a Londra'da tanıştı. 19/9/1993’te Hülya Hanım'la evlendi. 20/9/1994’te Kızı Eylül İrem doğdu. Fenerbahçeli Ak Parti'nin kurucu üyesi 4 dönem Antalya milletvekilliği yaptı. 2010’da Avrupa Konseyi parlamenter meclisi Başkanlığı yaptı. AKPM başkanlığına seçilen ilk Türk parlamenter oldu. 2013’te Avrupa Birliği bakanı ve baş müzakereci olarak görev yaptı. 4 Dönem Dışişleri Bakanlığı yaptı iyi düzeyde İngilizce orta düzeyde Almanca Japonca ve Rusça bilmekte.


Mevlüt Çavuşoğlu Nerelidir?


Mevlüt Çavuşoğlu Alanyalı'dır.


Mevlüt Çavuşoğlu Kaç Yaşındadır?


Mevlüt Çavuşoğlu 54 yaşındadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar