Halis Korhan Kimdir? Yalı Çapkını Halis Ağa'yı Kim Oynuyor?

Yalı Çapkını Dizisindeki Halis Korhan Kimdir? Yalı Çapkını Halis Ağa'yı Kim Oynuyor?

Halis Korhan (Halis Ağa), Star TV'nin sevilen dizisi Yalı Çapkını'nın merkezindeki karakterlerden biridir. 
Yalı Çapkını Dizisindeki Halis Korhan Halis Ağa
Yalı Çapkını Dizisindeki Halis Korhan Halis Ağa


Yalı Çapkını Dizisindeki Halis Korhan Kimdir? Halis Ağa Kimdir?


Dizide Halis Ağa olarak da bilinen Halis Korhan, ülkenin en zengin ve en güçlü mücevheratçılarından biridir. Gaziantepli olan Halis Korhan, gençliğinde sadekarlık yapmış ve kendi imparatorluğunu kurmuştur. Ancak yaşlılığın getirdiği hastalıklar nedeniyle işleri oğlu Orhan'a bırakmıştır. Yine de ailenin ve şirketin tüm önemli kararlarını Halis Ağa vermektedir.

Halis Ağa, otoriter, kuralcı ve sert mizaçlı bir adamdır. Ailesine çok düşkündür ve torunu Ferit'in mutluluğu için her şeyi yapmaya hazırdır. Ferit'in sevgilisi Seyran'ı da çok sevmektedir ve onu kızı gibi görmektedir. Halis Ağa, odasında mücevher işlemeye çalışarak kendi bedenine meydan okurken, tuttuğu günlüklerle de yaşadığı iç hesaplaşmaları ortaya sermektedir.

Yalı Çapkını Halis Ağa'yı Kim Oynuyor? Yalı Çapkını Dizisindeki Halis Korhan'ı Kim Oynuyor? Halis'i Kim Oynadı? Halis Ağa Gerçek Adı Nedir? Halis Korhan'ın Gerçek ismi Nedir?


Yalı Çapkını dizisinde Halis Ağa karakterini usta oyuncu Çetin Tekindor canlandırmaktadır. 16 Temmuz 1945'te Sivas'ta doğan Çetin Tekindor, Ankara Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olmuştur. Tiyatro sahnelerine Hep Vatan İçin oyunu ile giriş yapan Tekindor, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda ve Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde sahne ve diksiyon dersleri vermiştir. Seslendirme sanatçısı olarak da tanınan Tekindor, McMillan ve Karısı dizisinde Rock Hudson'ın sesi olmuştur.

Çetin Tekindor'un beyazperde ile ilk tanışması Kaçamak (1987) filmi ile olmuştur. Daha sonra Dönemeç (1988), Önce Canan (1988), Son Türbedar (1996), Kerem (1999), Yılan Hikayesi (1999), Tutku Çemberi (2000), Üzgünüm Leyla (2002), Çaylak (2003), Babam ve Oğlum (2005), Nefes: Vatan Sağolsun (2009), Uzaklarda Arama (2015), Ayla (2017) gibi pek çok film ve dizide rol almıştır. Çetin Tekindor, 2022 yılında başlayan Yalı Çapkını dizisinde Halis Ağa karakterine hayat vermektedir.


Yorum Gönder

0 Yorumlar