Alparslan Büyük Selçuklu Leon Kimdir? Kont Leon'u Kim Oynuyor?

Alparslan Büyük Selçuklu Leon
Alparslan Büyük Selçuklu Leon



Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde dikkat çeken karakterlerden biri de Kont Leon'dur. Kont Leon, Bizans İmparatorluğu'nun Anadolu'daki en güçlü komutanlarından biridir. Özgür Çevik'in canlandırdığı bu karakter, Alparslan'ın Anadolu'yu fethetme planlarını bozmak için elinden geleni yapmaktadır. Peki, Kont Leon kimdir? Tarihte var mıydı? Özgür Çevik'in hayatı ve kariyeri nasıldır? İşte bu soruların cevapları...

Alparslan Büyük Selçuklu Leon Kimdir?


Alparslan: Büyük Selçuklu dizisi, her hafta izleyicileri ekran başına kilitleyen tarihi bir yapım. Dizide, 11. yüzyılda yaşamış olan Büyük Selçuklu Devleti'nin kurucusu ve ilk hükümdarı olan Alparslan'ın hayatı ve Anadolu'nun fethi anlatılıyor. Dizinin oyuncu kadrosu da oldukça zengin ve başarılı. Dizide, Bizans İmparatorluğu'nun en güçlü komutanlarından biri olan Leon İmperium rolünü ise Özgür Çevik canlandırıyor.

Leon İmperium, ya da diğer adıyla Kont Leon, Alparslan'ın Anadolu'ya yaptığı seferlerde karşısına çıkan en büyük engellerden biri. Soğukkanlı, acımasız ve kurnaz bir karakter olan Leon, Anadolu'da Türk varlığını yok etmek için elinden geleni yapıyor. Ani kalesini savunmak için Konstantinopolis'ten gelen Leon, sadece Alparslan için değil, aynı zamanda Tekfur Grigor ve kızı Flora için de büyük bir sürpriz oluyor.

Alparslan Büyük Selçuklu Kont Leon'u Kim Oynuyor?


Özgür Çevik ise, Kont Leon karakterine hayat veren başarılı bir oyuncu ve şarkıcı. 27 Mayıs 1981 tarihinde Ankara'da doğan Çevik, beş yaşına kadar İstanbul'da yaşadı. İlkokulu Amasya, ortaokulu Lüleburgaz, liseyi ise Bingöl ve İzmit'te Kocaeli Anadolu Lisesi'nde okudu. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümünü kazanan Çevik, 2007 yılında mezun oldu.

Çevik'in oyunculuk kariyeri ise 2004 yılında katıldığı Star Akademi yarışmasıyla başladı. Yarışmada ikinci olan Çevik, aynı yıl Yabancı Damat dizisinde rol aldı. Daha sonra Bir İstanbul Masalı, Yaprak Dökümü, Küçük Kadınlar, Küçük Sırlar, Adını Feriha Koydum gibi dizilerde oynayan Çevik, son olarak Alparslan: Büyük Selçuklu dizisinde Kont Leon karakterini canlandırıyor.

Çevik'in müzik kariyeri de oldukça başarılı. 2005 yılında ilk albümü Fırtınalar çıkaran Çevik, 2007 yılında ikinci albümü Söz Veriyorum'u piyasaya sürdü. 2010 yılında ise üçüncü albümü Benimle Oynar Mısın? ile müzikseverlerin karşısına çıktı.

Özgür Çevik'in özel hayatına gelince; oyuncu 2012 yılında oyuncu Burcu Kara ile evlendi ancak 2016 yılında boşandı. Çevik'in bu evlilikten bir oğlu var.

Yorum Gönder

0 Yorumlar