Hakan Fidan Kimdir, nerelidir, özgeçmiş, kaç dil biliyor, ingilizce biliyor mu?

Hakan Fidan
Hakan Fidan


Hakan Fidan Kimdir?


Hakan Fidan, Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni Dışişleri Bakanıdır. 3 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede bu göreve getirilmiştir. Daha önce 2010-2023 yılları arasında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı yapmıştır.

Hakan Fidan, 1968 yılında Ankara'da doğmuştur. Aslen Ankaralı olan Fidan, Kara Kuvvetleri Muhabere Okulu ve Kara Kuvvetleri Dil Okulu mezunudur. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde astsubay olarak görev yaparken, University of Maryland University College'dan Siyaset ve Yönetim Bilimi alanında lisans derecesi almıştır. Yurda döndükten sonra Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisans ve doktora yapmıştır.

Fidan'ın kariyerinde birçok önemli görev bulunmaktadır. Avusturya Türkiye Büyükelçiliği'nde Siyasi ve Ekonomik Danışmanlık, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) Başkanlığı, Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı (Dış politika ve uluslararası güvenlikten sorumlu), Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği, Ahmet Yesevi Türk-Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliği gibi görevlerde bulunmuştur.

Fidan, ayrıca uluslararası güvenlik, uluslararası kalkınma ve Türk dış politikası konularında akademik çalışmalar yapmıştır. Hacettepe ve Bilkent üniversitelerinde yarı zamanlı olarak uluslararası ilişkiler alanında dersler vermiştir.

Hakan Fidan evli olup 6 dil bilmektedir. Bunlar Türkçe, İngilizce, Almanca, Arapça, Farsça ve Kürtçe'dir. Boyu 1.75 metredir. Eşi Ayşegül Fidan'dır. Yaşı ise 55'tir.



Yorum Gönder

0 Yorumlar