BBP Lideri Mustafa Destici kimdir, nereli, eğitimi, kaç yaşında?

Merhaba okurlarımız. Cumhur İttifakı ortağı BBP Genel Başkanı Mustafa Destici merak konusu oldu. Peki, Mustafa Destici kimdir, nereli, eğitimi, kaç yaşında? tüm sorularınızın yanıtı burada.
BBP Lideri Mustafa Destici
BBP Lideri Mustafa Destici


Merhaba okurlarımız. Cumhur İttifakı ortağı BBP Genel Başkanı Mustafa Destici merak konusu oldu. Peki, Mustafa Destici kimdir, nereli, eğitimi, kaç yaşında? tüm sorularınızın yanıtı burada.

Mustafa Destici Kimdir?


Mustafa Destici, Türk siyasetçi, ilahiyatçı, felsefeci ve eğitimci. Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) genel başkanı ve Ankara milletvekilidir. Bu yazıda Mustafa Destici'nin hayatı, eğitimi ve siyasi kariyeri hakkında bilgi vereceğiz.

Mustafa Destici, 3 Şubat 1966'da Eskişehir'in Günyüzü ilçesinin Gecek köyünde doğdu. Babası Ali İhsan, annesi Özgül Fahriye Destici'dir. İlkokulu doğduğu köyde, ortaokulu Sivrihisar'da okudu. Liseyi Ankara Merkez İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Felsefe Tarihi (Siyaset Felsefesi) alanında yüksek lisansını bitirdi.

Mustafa Destici, 1987-1992 yılları arasında Milliyetçi Çalışma Partisi'nde (MÇP) siyaset yaptı. 1992 yılında BBP'nin kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu'nun davetiyle bu partiye katıldı. 2007 yılında BBP genel başkan yardımcısı oldu. 2009 yılında Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından, Yalçın Topçu'nun listesinden genel sekreter seçildi.

2011 yılında yapılan genel seçimlerde Ankara 2. bölge 1. sıradan milletvekili adayı oldu, ancak seçilemedi. Aynı yıl Yalçın Topçu'nun istifası üzerine yapılan olağanüstü kongrede BBP genel başkanı seçildi. 2015 yılında Saadet Partisi ile ittifak yaparak bu partiden Ankara 2. bölge 1. sıra milletvekili adayı oldu, ancak yine seçilemedi. Aynı yıl tekrar BBP genel başkanlığına seçildi.

2018 yılında yapılan genel seçimlerde Cumhur İttifakı çerçevesinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) Ankara 2. bölge milletvekili listesinin ilk sırasından katıldı ve milletvekili seçildi.

Mustafa Destici, Şükriye Hanım ile evli ve üç çocuk babasıdır. Arapça, Farsça ve İngilizce bilmektedir. Bizim Ocak, Nizam-ı Âlem Ocakları ve Alperen Ocakları gibi milliyetçi ve dini sivil toplum kuruluşlarında görev almıştır.

BBP Lideri Mustafa Destici 2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemiştir.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici Hakkında


  • Mustafa Destici, Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) genel başkanı ve Ankara milletvekilidir.
  • 1967 yılında Ankara'da doğmuştur. Aslen Kayserili olan Destici, 49 yaşındadır.
  • İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olmuştur.
  • Siyasete 1987 yılında BBP'nin kurucu gençlik kolları başkanı olarak girmiştir. 1995 yılında BBP genel başkan yardımcısı olmuştur. 2009 yılında BBP genel başkanı seçilmiştir.
  • 2018 yılında Cumhur İttifakı'nın adayı olarak Ankara'dan milletvekili seçilmiştir. TBMM'de Milli Savunma Komisyonu üyesidir.
  • Evli ve üç çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar