Fatih Portakal Kimdir, Nerelidir? Fatih Portakal hangi kanalda haber sunuyor?

Fatih Portakal
Fatih Portakal


Fatih Portakal Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşında?


Fatih Portakal Kimdir? Türk medyasının tanınmış isimlerinden biri olan Fatih Portakal, gazeteci, sunucu ve YouTuber olarak çalışmaktadır. Peki, Fatih Portakal nereli, hangi kanalda haber sunuyor, Sözcü ile nasıl anlaştı, Twitter hesabı nedir ve kaç yaşındadır? İşte Fatih Portakal hakkında merak edilenler.

Fatih Portakal, 2 Şubat 1968 tarihinde Aydın'ın Nazilli ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Nazilli ve İzmir'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olduktan sonra yüksek lisans ve dil eğitimi için Avustralya'ya gitti. Burada bir süre restoran işletti.

1997 yılında Türkiye'ye dönen Fatih Portakal, Star TV'de muhabir olarak çalışmaya başladı. 2005 yılında Kanal D'ye geçti ve Mehmet Ali Birand'ın ekibinde yer aldı. 2010 yılında ise Fox TV'ye transfer oldu ve Çalar Saat programını sundu.

2013 yılında Nazlı Tolga'nın yerine Fox Ana Haber Bülteni'nin sunuculuğunu üstlendi. Bu görevini 2020 yılına kadar sürdürdü. Aynı zamanda Fatih Portakal ile Türkiye'nin Trendleri adlı programı da hazırlayıp sundu.

Fatih Portakal, 2020 yılında Fox TV'den ayrıldığını ve emekli olmaya karar verdiğini açıkladı. Ancak kısa bir süre sonra YouTube kanalı kurdu ve burada gündemi değerlendiren videolar yayınlamaya başladı.

Fatih Portakal hangi kanalda haber sunuyor?


2023 yılında ise Sözcü TV ile anlaştığını duyurdu ve Fatih Portakal ile Sözcü Ana Haber programını sunmaya başladı. Bu programda hem haberleri aktarıyor hem de yorumluyor.

Fatih Portakal, aynı zamanda iki kitap yazdı. Bunlar Ses'SİZ ve Aklımla Dalga Geçme adlı eserlerdir. Ayrıca İstanbul Aydın Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak da çalıştı.

Fatih Portakal, üç kez Altın Kelebek Ödülü'nü kazandı. En iyi erkek haber sunucusu seçildiği bu ödülleri 2015, 2016 ve 2017 yıllarında aldı.

Fatih Portakal, 1997 yılında Armağan Toper ile evlendi. Çiftin çocukları yoktur.

Fatih Portakal'ın Twitter hesabı @fatihportakal'dır. Burada yaklaşık 10 milyon takipçisi vardır. Fatih Portakal, Twitter'da sık sık gündeme ilişkin paylaşımlar yapmaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar