İmran Khan Kimdir? Eski Pakistan Başbakanı İmran Khan kaç yaşında?

İmran Khan
İmran Khan


İmran Khan Kimdir? Eski Pakistan Başbakanı İmran Khan kaç yaşında?


İmran Khan, Pakistan'ın eski başbakanı, siyasetçi, hayırsever ve eski kriket oyuncusu olan bir isimdir. 5 Ekim 1952'de Lahor'da doğan Khan, 69 yaşındadır. Kriket kariyeri boyunca Pakistan milli takımının kaptanlığını yapmış ve 1992'de Dünya Kupası'nı kazanmıştır. Spordan sonra politikaya atılan Khan, 1996'da Pakistan Adalet Hareketi (PTI) partisini kurmuş ve 2018'de yapılan genel seçimlerde başbakan seçilmiştir. Ancak 2022 yılında mecliste güven oyu alamayarak görevden alınmıştır.

İmran Khan'ın hayatı boyunca pek çok başarıya imza attığı gibi pek çok zorlukla da karşılaşmıştır. Annesinin kanserden ölümü üzerine onun adına bir hastane kurmuş, eğitim ve sağlık alanında hayır işleri yapmıştır. Üç kez evlenip boşanan Khan'ın beş çocuğu vardır. En son evlendiği eşi Bushra Maneka ile hâlâ birliktedir. Khan'ın sağlık durumu ise zaman zaman gündeme gelmiştir. 2013 yılında bir miting sırasında düşerek kafasını yaralamış, 2021 yılında ise Covid-19'a yakalanmıştır. Son olarak 2022 yılında bir suikast girişiminden kurtulmuştur.

İmran Khan, Pakistan'ın siyasi tarihinde önemli bir rol oynamış ve ülkesinin geleceği için çalışmıştır. Halk tarafından sevilen ve saygı duyulan bir lider olan Khan, aynı zamanda uluslararası alanda da tanınmış ve takdir edilmiştir. Asya'da Yılın Adamı seçilmiş, Bradford Üniversitesi'nin rektörlüğünü yapmıştır. İmran Khan'ın hayatı ve biyografisi hakkında bilgi vermeye çalıştık. Okuduğunuz için teşekkür ederiz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar