Murat Kurum kimdir, nereli, eğitimi, kaç yaşında?

Merhaba değerli okurlarımız Murat Kurum merak ediliyor. Murat Kurum kimdir, nereli, eğitimi, kaç yaşında? sorularınızın yanıtı yazımızda.
Murat Kurum
Murat Kurum


Merhaba değerli okurlarımız Murat Kurum merak ediliyor. Murat Kurum kimdir, nereli, eğitimi, kaç yaşında? sorularınızın yanıtı yazımızda.

Murat Kurum kimdir?


Murat Kurum, Türkiye'nin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanıdır. 1976 yılında Ankara'da doğan Kurum, Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuştur. 1999-2005 yılları arasında özel sektörde inşaat mühendisi, şantiye şefi ve koordinatör olarak çalışmıştır. 2005 yılında TOKİ'ye katılan Kurum, burada çeşitli görevler üstlenmiştir. 2009-2018 yılları arasında Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. 2018 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na atanan Kurum, 2021 yılında bakanlığın adının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştirilmesiyle yeni unvanını almıştır.

Murat Kurum, evli ve üç çocuk babasıdır. Twitter, YouTube ve diğer sosyal medya platformlarında aktif olarak paylaşımlarda bulunmaktadır. Çevre, şehircilik ve iklim değişikliği konularında ulusal ve uluslararası düzeyde projeler yürütmekte, konferanslar vermektedir. Murat Kurum'un vizyonu, Türkiye'nin çevresel, kentsel ve iklimsel sorunlarını çözmek, sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek ve insan odaklı bir hizmet anlayışı sunmaktır.

Murat Kurum hakkında bilgiler


  • 1976 yılında Ankara'da doğdu.
  • Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.
  • 2005-2006 yılları arasında TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığı'nda uzman olarak çalıştı.
  • 2006-2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevini yürüttü.
  • 2009 yılından 2018 yılına kadar Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürdü.
  • 10 Temmuz 2018 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atandı.
  • 2021 yılında Bakanlık, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak unvan değişikliğine gitti.
  • Evli ve 3 çocuk babasıdır.


Yorum Gönder

0 Yorumlar