Cem Toker kimdir, nereli, ne iş yapıyor?

Cem Toker
Cem Toker


Cem Toker Kimdir? Liberal Demokrat Parti'nin Eski Genel Başkanı


Cem Toker, Türk siyasetçi, ekonomist, iş insanı ve Liberal Demokrat Parti'nin (LDP) eski genel başkanıdır. 5 Temmuz 1957 tarihinde İstanbul'da doğan Toker, İstanbul İngiliz Lisesi'nden mezun olduktan sonra 1974 yılında ABD'ye giderek Arizona Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde lisans eğitimini tamamlamıştır . ABD'de finans sektöründe çalışmış ve uluslararası danışmanlık, rehberlik ve dil hizmetleri veren bir şirket kurmuştur.

1996 yılında LDP'ye katılan Toker, İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliği, İstanbul İl Başkanlığı, Genel Sekreter Yardımcılığı ve Genel Sekreterlik görevlerinde bulunmuştur. 20 Haziran 2005 tarihinde yapılan olağan kongrede LDP Genel Başkanlığı'na seçilmiştir. 29 Ocak 2017 tarihinde ise görevini Gültekin Tırpancı'ya devretmiştir. Toker, Arizona Türk-Amerikan Derneği ve Liberal Demokrasi Enstitüsü'nün de kurucu üyesidir.

Cem Toker, iyi derecede İngilizce bilen, bekâr ve çocuksuz bir siyasetçidir. Ailesi hakkında çok fazla bilgi bulunmayan Toker'in babası Mehmet Toker, kardeşi ise gazeteci Çiğdem Toker'dir. Çiğdem Toker, Cumhuriyet gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır. Cem Toker'in akrabası olan Besim Tibuk ise LDP'nin kurucu genel başkanıdır.

Cem Toker, liberal demokrasi anlayışını savunan bir siyasetçi olarak tanınmaktadır. Türkiye'nin ekonomik ve siyasi sorunlarının çözümü için özgürlükçü ve reformcu bir yaklaşım benimsemektedir. Türkiye'nin AB üyeliğini desteklemekte ve Kürt sorununun barışçıl yollarla çözülmesini savunmaktadır. Ayrıca Türkiye'nin laik ve demokratik bir hukuk devleti olması gerektiğini vurgulamaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar