Fahrettin Altun kimdir, aslen nereli? Ne zaman Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı oldu?

Fahrettin Altun
Fahrettin Altun


Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun Kimdir?


Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türk akademisyen, bürokrat ve yazardır. 11 Eylül 1976 tarihinde Almanya'nın Stuttgart kentinde doğmuştur. Aslen Artvinli olan Altun, siyasal iletişim, medya ve iletişim sosyolojisi, siyaset sosyolojisi ve kültürel çalışmalar alanlarında uzmanlaşmıştır. İyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Altun, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun olmuştur. Yüksek lisansını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde, doktorasını ise İstanbul Üniversitesi'nde tamamlamıştır. 2002-2003 yılları arasında ABD'nin Utah Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü'nde misafir araştırmacı olarak çalışmıştır.

Akademik kariyeri boyunca Fatih Üniversitesi, İstanbul Şehir Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve İbn Haldun Üniversitesi'nde öğretim üyeliği, bölüm başkanlığı ve dekanlık görevlerini yürütmüştür. Ayrıca SETA İstanbul Genel Koordinatörlüğü ve SETA Genel Koordinatör Yardımcılığı yapmıştır.

Altun, basın ve yayın sektöründe de aktif olarak yer almıştır. Sabah, Akşam, Daily Sabah gibi gazetelerde köşe yazarlığı yapmıştır. Kriter, Anlayış, Yöneliş ve Küre gibi dergi ve yayınevlerinde editörlük ve yayın yönetmenliği görevlerini üstlenmiştir. TRT 1, TRT 2 ve TRT Haber gibi ulusal televizyon kanallarında haber ve tartışma programları hazırlamış ve katılmıştır.

Altun'un Modernleşme Kuramı (2002) ve Turkey as a Stabilizing Power in an Age of Turmoil (2021) başlıklı kitapları bulunmaktadır. Bunların yanında Press Freedom in Turkey (2016), The Triumph of Turkish Democracy (2016), 15 Temmuz'da Medya (2017), Terörün Kökenleri ve Terörle Mücadele Stratejisi (2018) gibi kitaplara bölüm yazarı ve editör olarak katkı sağlamıştır.

Altun, 25 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı olarak atanan ilk isim olmuştur. Bu görevi halen sürdürmektedir. Kendisi aynı zamanda Borsa İstanbul yönetim kurulu üyesi  ve Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Mütevelli Heyeti başkanıdır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar