Bala Hatun Kimdir? Gerçek Adı Nedir? Gerçekte Kaç Yaşındadır? (Kuruluş Osman)

BALA HATUN KİMDİR? GERÇEK ADI NEDİR? GERÇEKTE KAÇ YAŞINDADIR?


Merhaba değerli okuyucular bu yazımda sizlere Bala Hatun kimdir, Bala Hatun gerçekte kimdir, Bala Hatun'un gerçek adı nedir, Bala Hatun gerçekte kaç yaşındadır gibi sorularınızın cevaplarını vereceğim.


bala hatun
Bala Hatun


Bala Hatun Kimdir?


Bala Hatun Şeyh Edebali'nin kızıdır. Şeyh Edebali onu en iyi şekilde yetiştirmiştir. Bir gün Şeyh Edebali'nin verdiği görevi yerine getirmek için düşman kalesine rahibe olarak sızar. Oradaki önemli olan şeyleri elde edip Şeyh Edebali'ye teslim etmekti görevi o sırada kalede Osman Gazi'de o önemli olan şeyleri almak için vardı. Osman Gazi onları düşman olarak sanıp saldırmaya kalkmıştı. Fakat aslında Bala Hatun ve yardımcısı iyi niyetliydi.


bala hatun
Bala Hatun


 Osman Gazi daha çok dikkat çekmemek için kaleyi terk etmek zorunda kalır. Kalenin dışında askerlerle savaşan Osman Gazi çok fazla yorgunluktan baygınlık geçirir. O sırada Bala Hatun Osman Gazi ile karşılaşır ve onun yüzüne su çarpar ilk olarak yüz yüze gelmeleri orda olmuştur. Kıvılcımın orda oluşmasıyla beraber zamanla Bala Hatun'un aslında kim olduğunu öğrenen Osman Gazi gönlünü Bala Hatun'a kaptırır.


bala hatun
Bala Hatun


 Bala Hatun'da aynı şekilde Osman Gaziye karşı boş değildir. Bala Hatun'la evlenmek isteyen Osman Gazi onu babasından ister. Fakat Şeyh Edebali Osman Gazi'nin henüz toy bir bey olduğunu düşünür. Evlilik için erken olduğunu düşündüğü için bu isteği reddetmek zorunda kalır. Osman Gazi bu duruma çok üzülür. Ama sevdiği kadından vazgeçmez asla ve kendini Şeyh Edebali'ye ispatlamak için elinden geleni yapar. Daha sonra devlet işlerinde tecrübe kazanan Osman Gazi artık güçlenmişti.


bala hatun
Bala Hatun


 Bir gün Şeyh Edebali'ye tarihte geçen o çınar ağacı bulunan Osmanlı Devleti'ni müjdeleyen rüyasını anlatır. Bunu duyan Şeyh Edebali artık Osman Gazi'nin iyi bir lider olduğunu düşünür. Kızı Bala Hatun'u Osman Gazi'yle evlendirmenin bir mahsuru olmadığını görür. Kızıyla evlenmesine izin verdiğini söyler Osman Gazi'ye Osman Gazi bu duruma çok sevinir ve en kısa zamanda evlenirler. Böylelikle Bala Hatun kayı obasının hatunu olur. Ertuğrul Gazi'nin ölümüyle Osman Gazi bey olunca Bala Hatun'da obanın baş hatunu olur ve artık hatunlar onun sorumluluğu altındadır.


Bala Hatun'un Gerçek Adı Nedir?


Bala Hatun rolünü canlandıran oyuncumuz Özge Törer dir.


Bala Hatun Gerçekte Kaç Yaşındadır?


Tarihin güncel olduğunu varsayarsak 22 yaşındadır. 16 Ağustos 1998 doğumludur.


Bala Hatun'un Oynadığı Dizi ve Filmler

Kuruluş Osman


NOT: Yaşının küçük olmasından dolayı henüz daha sadece Kuruluş Osman dizisinde rol almıştır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar