Osman Gazi Kimdir? Gerçek Adı Nedir? (Kuruluş Osman)

 OSMAN GAZİ GERÇEKTE KİMDİR

Merhaba değerli okuyucular, bu yazımda kısaca Osman Gazi kimdir, Osman gerçek adı nedir, Osman Gazi gerçekte kimdir gibi sorularınızın cevaplarını vereceğim.

osman gazi

Dizideki Osman Gazi Kimdir?

Ertuğrul Gazi'nin en küçük oğludur. Ertuğrul Gazi yaşlanıp hastalandığı için iyileşmek amacıyla obadan ayrılır. Beylik postunu geçici olarak kardeşi Dündar Bey'e bırakır. Ertuğrul'un oğulları Gündüz Bey, Savcı Bey ve Osman Bey emmileri Dündar Bey'e itaat ederler.


osman gazi



Çünkü bu babalarının emridir. Ama zaman geçtikçe Dündar Bey'in obayı kötü yönettiğini düşünen Osman emmisine karşı gelmeye başladı. Dündar Bey hep düşmanla sulh yapılması gerektiğini söylerken Osman ise sen onlarla sulh yaptığını sanırsın onlar senin kuyunu kazmak için pusuda beklerler der.


osman gazi


 Dündar Bey ise yeğeni Osman'ı dinlemez kendi bildiği yoldan ilerlemeye çalışır. Osman ise düşmanı bulduğu yerde bitirmek için uğraşır bu yüzden hep karşı karşıya gelirler. Daha sonra obaya geri dönen Ertuğrul Bey kimin bey olacağına ben karar veririm der. Kendi içinde hep sorgular kimin bey olması gerektiğini en sonunda bir karar verir ve Osman'ın en uygun kişi olduğunu düşünür. Ama bunu ölmeden önce dillendirmez. Osman'ın kendi hakkıyla beyliği almasını ister. Eğer Bey olamaz ise diye babası Ertuğrul ölmeden önce bamsı beyreğe not bırakır. Osman'ın bey seçilememesi durumunda bu nottan obada ki herkesin haberi olması gerektiğini söyler.

osman gazi


 Notta ise Osman Bey'in bey olması gerektiği yazar. Fakat bu nota hiç gerek kalmadan Osman obanın beyi olur. Fakat bu hiç de kolay olmadı. Çünkü Dündar Bey oy kullanacak beylere rüşvet teklif etmişti. Buna rağmen kurduğu oyun boşa çıktı ve toydan Osman'ın bey olması gerektiği karar çıkar. Bunu hazmedemeyen Dündar her zaman bey olmak için çabaladı. Hatta o kadar ileri gitti ki düşmanla iş birliği bile yaptı. En sonunda ihaneti ortaya çıkan Dündar kalbine ok atılarak infaz edildi. Osman ise yaptığı gazalarla beyliğini büyütüp Devlet olma yolunda ilerlemektedir.


Gerçek İsmi Nedir?


Kuruluş Osman dizisindeki Osman Gazi'nin gerçek ismi Burak Özçivit dir.


Kaç Yaşındadır?


Tarihin güncel olduğunu varsayarsak 36 yaşındadır. 24 Aralık 1984 doğumludur.

Oynadığı Film ve Diziler

Musallat
Zarafa
Aşk Sana Benzer
Kardeşim Benim
Kardeşim Benim 2
Can Feda
Eksi 18
Zoraki Koca
Baba Ocağı
İhanet
Küçük Sırlar
Muhteşem Yüzyıl
Çalıkuşu
Kara Sevda
Kuruluş Osman



Yorum Gönder

0 Yorumlar