Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Kimdir, Nerelidir?

Nureddin Nebati
Nureddin Nebati 


Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Kimdir, Nerelidir?


Nurettin Nebati 1/1/1964 yılında Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde doğdu. Babası iş adamı Süleyman Nebati'dir. Annesinin adı Emine Nebati'dir. On çocuklu bir ailenin dokuzuncu çocuğudur. 

2015 yılında verdiği bir röportajda Arap asıllı olduğunu söyledi. Evde ailesi ile konuşma dilinin Arapça olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin en büyük Arap aşiretlerinden naimi aşiretine mensup. 

Nizip İmam Hatip Lisesi'ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi, kamu yönetimi bölümü mezunu. İstanbul Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans yaptı. Kardeşleri ile birlikte babasının İstanbul'daki işlerini yönetti. Özlem Nebati ile evlidir ve dört çocuk babasıdır. 

2013 yılında AK Parti Merkez Karar ve yönetim kurulu üyesi seçildi. AK Parti Genel Merkez mali ve idari işler başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 24. dönemde İstanbul, 25. dönemde Şanlıurfa milletvekili seçildi. 2017 yılında Kocaeli Üniversitesi sosyal bilimler enstitüsünde doktora derecesi aldı. Farklı üniversitelerde siyaset bilimi dersleri verdi. 

2/12/2021 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığı'na atandı.

Deva Partisi Lideri Ali Babacan Kimdir, Nerelidir? Hayatı Hakkında yazısını okumak için tıklayabilirsiniz. 

Muharrem İnce Kimdir? yazımızı okumak için tıklayabilirsiniz.

Muharrem İnce'nin Eşi Ülkü İnce Kimdir? yazımızı okumak için tıklayabilirsiniz.


 

Yorum Gönder

0 Yorumlar