Fuat Oktay'ın Eşi Havva Hümeyra Şahin Kimdir?

Fuat Oktay'ın Eşi Hümeyra Şahin merak konusu oldu. Fuat Oktay'ın Eşi Hümeyra Şahin kimdir, nereli, kaç yaşındadır? gibi sorularınızın yanıtı aşağıda.
Fuat Oktay'ın Eşi Havva Hümeyra Şahin
Fuat Oktay'ın Eşi Havva Hümeyra Şahin


Fuat Oktay'ın Eşi Hümeyra Şahin merak konusu oldu. Fuat Oktay'ın Eşi Hümeyra Şahin kimdir, nereli, kaç yaşındadır? gibi sorularınızın yanıtı aşağıda.

Fuat Oktay'ın Eşi Havva Hümeyra Şahin Kimdir?


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 22 Temmuz 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kültür-Sanat Politikaları Kurulu Üyesi ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Hümeyra Şahin ile evlendi. Peki, Hümeyra Şahin kimdir? İşte Hümeyra Şahin'in hayatı ve kariyeri hakkında bilgiler.

Hümeyra Şahin, 1976 yılında İstanbul'da doğdu. Tam adı Havva Hümeyra Şahin olan Şahin, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden 1998 yılında mezun oldu. Ardından Marmara Üniversitesi'nde "Osmanlı Bürokratik Modernleşmesi" üzerine yüksek lisans yaptı.

2007-2008 yılları arasında eğitim amacıyla Londra'da bulunan Şahin, daha sonra İtalyan Roma İşletme Okulu'nda Sanat ve Kültür Yönetimi alanında master programına girdi. Ulusal ve uluslararası projelerde içerik ve konsept danışmanlığı yapan Şahin, aynı zamanda çeşitli edebiyat dergilerinde deneme ve öyküleri yayınladı. Lacivert adlı ilk öykü kitabı 2012 yılında yayımlandı.

Şahin, Akşam gazetesindeki köşe yazılarıyla da tanındı. Gazetede kültür, sanat, eğitim, tarih, edebiyat ve müzecilik gibi konulara yer veren Şahin, Kasım 2018'de Cumhurbaşkanlığı danışman ve idari kadrolarına dair yeni düzenleme gereği köşesine son verdi.

Şahin, halen Cumhurbaşkanlığı Kültür-Sanat Politikaları Kurulu Üyesi ve Cumhurbaşkanı Danışmanı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Meridyen Derneği'nin başkanlığını da yürütmektedir.

Şahin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile 22 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen bir törenle evlendi. Çiftin nikah şahitliğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan yaptı.

Maddeler halinde Fuat Oktay'ın Eşi Hümeyra Şahin kimdir:


  • Hümeyra Şahin, 1976 yılında İstanbul'da doğdu. Tam adı Havva Hümeyra Şahin'dir.
  • İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü'nden 1998 yılında mezun oldu. Marmara Üniversitesi'nde Osmanlı Bürokratik Modernleşmesi konusunda yüksek lisans yaptı.
  • 2007-2008 yılları arasında eğitim amacıyla Londra'da bulundu. İtalyan Roma İşletme Okulu'nda Sanat ve Kültür Yönetimi alanında master programına girdi.
  • Ulusal ve uluslararası projelerde içerik ve konsept danışmanlığı yaptı. Çeşitli edebiyat dergilerinde deneme ve öyküleri yayınlandı. Lacivert adlı ilk öykü kitabı 2012 yılında yayımlandı.
  • Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Kültür, sanat, eğitim, tarih, edebiyat ve müzecilik konularına yer verdi.
  • Meridyen Derneği'nin başkanlığını yürüttü. Halen Cumhurbaşkanlığı Kültür-Sanat Politikaları Kurulu Üyesi ve Cumhurbaşkanı Danışmanı olarak görev yapıyor.
  • 22 Temmuz 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile evlendi. Çiftin nikah şahitliğini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan yaptı.


Yorum Gönder

0 Yorumlar