Mehmet Kasapoğlu kimdir, nereli? Mehmet Kasapoğlu nereden aday oldu?

Mehmet Kasapoğlu
Mehmet Kasapoğlu



Mehmet Kasapoğlu Kimdir? Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun Hayatı ve Kariyeri


Mehmet Kasapoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 66. hükümetinde Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev yapan bir siyasetçi ve akademisyendir. Peki, Mehmet Kasapoğlu kimdir, nereli? Mehmet Kasapoğlu nereden aday oldu? Mehmet Kasapoğlu kaç yaşında? Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu aslen nereli? Mehmet Kasapoğlu'nun eğitimi, eşi, ailesi, iletişim bilgileri, açıklamaları, boyu ve son dakika haberleri nelerdir? İşte Mehmet Kasapoğlu hakkında merak edilenler...

Mehmet Kasapoğlu'nun Doğum Yeri ve Yaşı


Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 1976 yılında İstanbul'da doğdu. 2023 yılı itibariyle 47 yaşındadır.

Mehmet Kasapoğlu'nun Eğitimi


Mehmet Kasapoğlu, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Ardından aynı üniversitede mahalli idareler ve yerinden yönetim alanında yüksek lisans yaptı. İyi derecede İngilizce ve Arapça bilen Kasapoğlu, ABD'deki Florida State Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde yönetim organizasyonu alanında araştırmacı, uzman ve proje koordinatörü olarak çalıştı. Daha sonra Palm Beach Atlantic Üniversitesi'nde işletme alanında yüksek lisans yaptı. İlerleyen dönemlerde İstanbul Üniversitesi'nden yerel istihdam konusu alanında doktora unvanını aldı.

Mehmet Kasapoğlu'nun Siyasi Kariyeri


Mehmet Kasapoğlu, 2009 yılında Başbakanlık Müşavirliği'ne atandı   . Daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda çeşitli görevler üstlendi   . Ayrıca Spor Toto Teşkilat Başkanlığı yaptı. 9 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde Gençlik ve Spor Bakanı olarak atandı. 2023 seçimleri için AKP İzmir 1. Bölge 1. sıradan milletvekili adayı oldu.

Mehmet Kasapoğlu'nun Ailesi ve Eşi


Mehmet Kasapoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar