Vitor Pereira Fenerbahçe'de Başarılı Olur Mu? Nasıl Bir Yol İzleyecek?

VİTOR PEREİRA FENERBAHÇE'DE BAŞARILI OLUR MU? NASIL BİR YOL İZLEYECEK?


Merhaba değerli okuyucular bu yazımda sizlere Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Vitor Pereira'dan bahsedeceğim.


vitor pereira
Vitor Pereira


Vitor Pereira Fenerbahçe'de Eskiden Neler Yaptı ve Neler Yapabilir?


Vitor Pereira eskiden de Fenerbahçe'yi çalıştırmış bir hocadır. Fenerbahçe'nin nasıl bir takım olduğu hakkında bilgileri var ve ne yapacağını eskiye göre daha iyi bildiğini söyleyebiliriz. Vitor Pereira bir önceki Fenerbahçe serüveninde ligi 74 puan ile 2. sırada tamamlamıştı. Bunu çoğu kişi başarısızlık olarak görse de aslında şampiyonluk için gereken puanı toplamıştı fakat ligde çıkılan 34 maça rağmen Beşiktaş üstün başarı göstererek 79 puan ile şampiyon olmuştu. Avrupa Liginde yeterince ilerleyen Vitor Pereira'lı Fenerbahçe hakem hataları yüzünden tur atlayamamış ve Avrupa Ligine'de veda etmek durumunda kalmıştı. Vitor Pereira aslında iyi bir hocaydı. Fakat haksızlığa uğraması ve topladığı yüksek puana rağmen şampiyon olamaması yüzünden takımın günah keçisi olarak seçildi ve Monaco'ya elenmesiyle beraber o dönemin kulüp başkanı Aziz Yıldırım tarafından takımdan kovuldu. Neler yapabilir sorusuna gelirsek taktik bilgisi bu ligin üstünde olarak düşünüyorum. Eğer Fenerbahçe Vitor Pereira'da ısrarcı olursa başarıların geleceğine inanıyorum.


vitor pereira
Vitor Pereira


Vitor Pereira Fenerbahçe'den Ayrıldıktan Sonra Neler Yaptı?


Vitor Pereira Fenerbahçe'den kovulduktan sonra 1860 Münih takımına imza attı. Orada yarım sezon görev yapan Vitor Pereira oradan ayrıldıktan sonra Çin'de SH SIPG takımını 3 yıl boyunca çalıştırdı. SH SIPG takımında adeta tarih yazdı ve başarı üstüne başarılar elde etti. Takımı çalıştırdığı ilk sene takımına tarihindeki ilk lig şampiyonluğunu yaşattı ve bunun yanında birde Çin Süper Kupası'nı kazandı.


vitor pereira
Vitor Pereira


Vitor Pereira'nın Taktik Anlayışı


Görev aldığı her takımda cesurca kararlar alabilen bir hocadır. Bir taktiğe hiçbir zaman bağlı kalmayarak farklı yollar aramaya giren biridir. Genelde takımın taktiğine oyuncularının durumuna ve karşı takımın gücüne göre karar veriyor. İşler kötüye gittiğinde oynattığı taktikte ısrar etmeyerek alternatif çözümler aramaya açık bir hocadır. Bu durum onu diğer hocalara göre daha özel kılan bir özelliğidir. Takım dizilişini de dönem dönem değiştirebilen bir hocadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar