Fatih Erbakan kimdir, kaç yaşında, gençliği, twitter, nereli?

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan merak konusu olmuştur. Fatih Erbakan kimdir, kaç yaşında, gençliği, twitter, nereli? sorularının yanıtı haberimizde...
Fatih Erbakan kimdir
Fatih Erbakan kimdir


Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan merak konusu olmuştur. Fatih Erbakan kimdir, kaç yaşında, gençliği, twitter, nereli? sorularının yanıtı haberimizde...


Fatih Erbakan Kimdir?


Fatih Erbakan, Türk siyasetçi, mühendis ve Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) genel başkanıdır. Aynı zamanda Necmettin Erbakan Vakfı'nın başkanlığını yapmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin 54. hükümetinin başbakanı Necmettin Erbakan'ın oğludur .

Fatih Erbakan, 1 Ocak 1979 tarihinde Ankara'da doğmuştur . Ortaokulu Ankara Merkez İmam Hatip Ortaokulu'nda, liseyi Ankara Ayrancı Lisesi'nde okumuştur. Başkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuştur. Yüksek lisans ve doktorasını aynı üniversitede yönetim ve organizasyon dalında yapmıştır.

Siyasi hayatına 1999 yılında Fazilet Partisi'nde başlayan Fatih Erbakan, daha sonra Saadet Partisi'nin genel idare kurulu üyesi ve genel başkan başdanışmanı olmuştur. 2013 yılında babasının adını taşıyan Necmettin Erbakan Vakfı'nın kurucu genel başkanı seçilmiştir. 2018 yılında ise Yeniden Refah Partisi'ni kurarak genel başkanlığa getirilmiştir .

Fatih Erbakan, 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi için aday olmuş ancak daha sonra Cumhur İttifakı'na katılma kararı alarak adaylıktan çekilmiştir.

Fatih Erbakan, 2003 yılında Beyza Molu ile evlenmiştir. İkiz kız çocukları vardır.

Fatih Erbakan, sosyal medyada aktif bir siyasetçidir. Twitter hesabından sık sık gündeme ilişkin paylaşımlar yapmaktadır. Twitter adresi @ErbakanFatih'dir.


Fatih Erbakan kimdir, kaç yaşında, gençliği, twitter, nereli?


  • Fatih Erbakan, 1 Ocak 1979 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Şu anda 44 yaşındadır.
  • Fatih Erbakan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 23. Başbakanı Necmettin Erbakan'ın oğludur.
  • Fatih Erbakan, Başkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuş ve aynı üniversitede yönetim ve organizasyon dalında doktorasını tamamlamıştır.
  • Fatih Erbakan, 23 Kasım 2018 yılında Yeniden Refah Partisi'ni kurmuş ve Genel Başkanı seçilmiştir. Aynı zamanda Necmettin Erbakan Vakfı'nın da Başkanlığını yapmaktadır.
  • Fatih Erbakan'ın resmi twitter hesabı @ErbakanFatih'dır. Hesabında 455 bin takipçisi ve 4 bin tweeti vardır.
  • Fatih Erbakan, Ankara doğumludur ve halen Ankara'da yaşamaktadır. Evli ve ikiz kız çocuk babasıdır.


Yorum Gönder

0 Yorumlar