Gamze Taşçıer Kimdir? Kaç Yaşındadır? Hangi Partiden Aday?

Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere Gamze Taşçıer kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır ve hangi partiden adaydır gibi sorularınızın cevaplarını vereceğim.
gamze taşçıer
Gamze Taşçıer

Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere Gamze Taşçıer kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır ve hangi partiden adaydır gibi sorularınızın cevaplarını vereceğim.

Gamze Taşçıer Kimdir?


Gamze Taşçıer, 1982 yılında Ankara'da doğan bir eczacı ve siyasetçidir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Ankara milletvekili olarak görev yapmaktadır. Eczacılık, sağlık, sosyal güvenlik, kadın ve çocuk hakları gibi konularda çalışmalar yürütmektedir.

Gamze Taşçıer'in Eğitimi ve Mesleği

Gamze Taşçıer, 2004 yılında Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından Mamak'ta serbest eczacılık yapmaya başladı. Türk Eczacıları Birliği delegesi oldu. 2017 yılında Ankara Eczacı Odası başkan adayı oldu ve Türk Eczacıları Birliği Delegasyon üyesi seçildi.

Gamze Taşçıer'in Siyasi Kariyeri

Gamze Taşçıer, siyasete CHP'nin gençlik kollarında başladı. 1999, 2004, 2007 yıllarında yapılan yerel ve genel seçimlerde CHP Etimesgut İlçe Gençlik Kolu'nda aktif görev aldı. 2009 yerel seçimlerinde Mamak'ta çalışmalarda bulundu.

2011 genel seçiminde Ankara 1. Bölge 14 sıra milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. 2015 genel seçimi öncesinde gerçekleştirilen önseçimde Ankara 1. bölgede 5. oldu. 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimlerinde aynı bölgede 9. sıra milletvekili adayı oldu ve seçildi.

2016 ve 2018 yıllarında gerçekleştirilen kurultaylarda CHP Parti Meclisi üyesi seçildi. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesidir.

Gamze Taşçıer, hamile iken TBMM Genel Kurulu'nda yemin eden ilk milletvekili oldu.


Gamze Taşçıer
Gamze Taşçıer


Gamze Taşçıer Hakkında Bilgiler


- 10 Aralık 1982'de Ankara'da doğdu.  
- 2004 yılında Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ni bitirdi.  
- Mezuniyetinden sonra Mamak'ta serbest eczacılık yaptı.  
- Türk Eczacıları Birliği delegesi oldu.  
- 35., 36. ve 37. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultaylarında Parti Meclisi üyesi seçildi.  
- 7 Haziran 2015 ve 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde Ankara 1. Bölge Milletvekili olarak seçildi.  
- TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesidir. 
- Kadın ve çocuk hakları, sosyal güvenlik, sağlık ve ilaç politikaları hakkında çalışmalar ve projeler yaptı.  
- Evli ve iki çocuk annesidir.


Yorum Gönder

0 Yorumlar