Recep Tayyip Erdoğan kimdir, kaç yaşında, nerelidir?

Recep Tayyip Erdoğan çok araştırılıyor. Peki Recep Tayyip Erdoğan kimdir, kaç yaşında, şarkısı, twitter, kaç yıldır cumhurbaşkanı, nereli, ne mezunu, babası, damatları kimdir? tüm sorularınızın yanıtı bu yazıda.
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan


Recep Tayyip Erdoğan çok araştırılıyor. Peki Recep Tayyip Erdoğan kimdir, kaç yaşında, şarkısı, twitter, kaç yıldır cumhurbaşkanı, nereli, ne mezunu, babası, damatları kimdir? tüm sorularınızın yanıtı bu yazıda.

Recep Tayyip Erdoğan Kimdir?


Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurucusu ve genel başkanıdır. 2003-2014 yılları arasında Türkiye'nin 59., 60. ve 61. dönem başbakanı olarak görev yapmıştır. Aslen Rizeli olan Erdoğan, 26 Şubat 1954'te İstanbul'da doğmuştur. Recep Tayyip Erdoğan 2023 yılı itibariyle 69 yaşındadır.

Erdoğan, lise eğitimini İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'nden mezun olmuştur. Gençlik yıllarından itibaren siyasetle ilgilenen Erdoğan, Milli Selamet Partisi'nin gençlik kollarında görev almış, 1980 darbesinden sonra Refah Partisi'ne katılmıştır. 1984'te Refah Partisi Beyoğlu İlçe Başkanı, 1985'te Refah Partisi İstanbul İl Başkanı ve MKYK üyesi olmuştur.
Recep Tayyip Erdoğan kimdir
Recep Tayyip Erdoğan kimdir


1994 yılında yapılan yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, kentin su, çöp, hava kirliliği, trafik ve ulaşım gibi sorunlarına çözümler üretmiş, belediyecilik anlayışında yeni bir dönem başlatmıştır. 1998 yılında Siirt'te yaptığı bir konuşma nedeniyle hapis cezasına çarptırılan Erdoğan, siyasi yasaklı olduğu dönemde özel sektörde çalışmıştır.

2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'ni kuran Recep Tayyip Erdoğan, 2002 yılında yapılan genel seçimlerde partisinin tek başına iktidara gelmesini sağlamıştır. Siirt'te yapılan ara seçimle milletvekili olan Erdoğan, 14 Mart 2003'te başbakanlık görevine başlamıştır. Başbakanlığı döneminde Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve siyasi alanda önemli reformlar gerçekleştiren Erdoğan, AB müzakere sürecini başlatmış, Kürt sorununa çözüm aramış, insan hakları alanında iyileştirmeler yapmıştır.
Recep Tayyip Erdoğan kimdir, kaç yaşında, nerelidir
Recep Tayyip Erdoğan kimdir, kaç yaşında, nerelidir


2014 yılında yapılan ilk doğrudan cumhurbaşkanlığı seçiminde %51.79 oy alarak Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, başkanlık sistemine geçiş için çalışmalar yapmıştır. 2016 yılında yaşanan darbe girişimine karşı halkın direnişini örgütlemiş ve demokrasiyi savunmuştur. 2017 yılında yapılan anayasa değişikliği referandumuyla Türkiye'nin yönetim sistemi değişmiş ve cumhurbaşkanının yetkileri artmıştır. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı inşa ettirmiş, Davutoğlu ve Yıldırım ile birlikte çalışmıştır. 2018 yılında yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde %52.59 oy alarak ikinci kez cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, halen bu görevini sürdürmektedir.

Recep Tayyip Erdoğan hakkında bilgiler:


  • Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurucusu ve genel başkanıdır.
  • 26 Şubat 1954'te İstanbul'da doğmuş, aslen Rizeli'dir.
  • İstanbul İmam Hatip Lisesi ve Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nden mezun olmuştur .
  • 1994-1998 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmıştır.
  • 2003-2014 yılları arasında Türkiye'nin 59., 60. ve 61. dönem başbakanı olmuştur.
  • 2014 yılında yapılan ilk doğrudan cumhurbaşkanlığı seçiminde %51,79 oy alarak cumhurbaşkanı seçilmiştir .
  • Evli ve dört çocuk babasıdır. Damatlarından biri Berat Albayrak, diğeri ise Selçuk Bayraktar'dır.
  • Şiir okuduğu için hapis yatmıştır. Şiirinin adı "Korkma" olup Ziya Gökalp'e aittir.
  • Twitter hesabı @RTErdogan'dır. Bu hesaptan 2019 yılında ilk kez tweet atmıştır.
  • Kendisi için yazılmış bir şarkısı vardır: "Dombra".
  • Cumhurbaşkanı olarak göreve başladığından beri yaklaşık 9 yıldır Türkiye'yi yönetmektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar