Aras Bulut İynemli kimdir, filmleri, boyu, kimin oğlu, Atatürk dizisi?

Aras Bulut İynemli
Aras Bulut İynemli

Aras Bulut İynemli kimdir, filmleri, boyu, babası, tv dizileri, atatürk, sevgilisi, yeni dizisi, kaç yaşında, kimin oğlu? 

Bu soruların cevaplarını merak edenler için bu yazıda Aras Bulut İynemli'nin hayatını ve başarılarını anlatacağım.

Aras Bulut İynemli, 25 Ağustos 1990 tarihinde İstanbul'da doğdu. Babası Cengiz İynemli, annesi Şenay İynemli'dir. Ünlü oyuncu Orhan İynemli'nin torunu, müzisyen Yasemin İynemli'nin ve oyuncu Yeşim Ceren Bozoğlu'nun yeğenidir. İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.

Aras Bulut İynemli, oyunculuk kariyerine 2009 yılında "Küçük Kadınlar" adlı dizide Ali karakterini canlandırarak başladı. 2010 yılında "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" dizisinde Mete Akarsu rolüyle büyük beğeni topladı. 2013 yılında "Muhteşem Yüzyıl" dizisinde Şehzade Bayezid karakterine hayat verdi. 2014 yılında "Maral: En Güzel Hikayem" dizisinde Sarp karakteriyle başrol oynadı. 2016 yılında "İçerde" dizisinde Mert Karadağ / Sarp Yılmaz rolüyle izleyicilerin karşısına çıktı. 2018 yılında "Çukur" dizisinde Yamaç Koçovalı karakterini canlandırmaya başladı ve halen devam etmektedir.

Aras Bulut İynemli, sinema filmlerinde de rol aldı. 2011 yılında "Mahpeyker: Kösem Sultan" filminde genç Osman rolünü oynadı. 2012 yılında "Aşk Tesadüfleri Sever" filminde Özgür'ün gençliğini canlandırdı. 2013 yılında "Tamam mıyız?" filminde İhsan karakteriyle başrol oynadı ve bu filmdeki performansıyla Altın Portakal En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandı. 2014 yılında "Silsile" filminde Cenk karakterini oynadı. 2015 yılında "Babamın Kanatları" filminde İbrahim karakteriyle başrol oynadı ve bu filmdeki performansıyla Sadri Alışık En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandı.

Aras Bulut İynemli, Atatürk'e olan hayranlığıyla bilinen bir oyuncudur. Atatürk'ün hayatını ve fikirlerini araştırarak kendini geliştirdiğini söylemiştir. Atatürk'ün fotoğraflarını ve kitaplarını evinde ve setlerde bulundurduğunu belirtmiştir.

Aras Bulut İynemli'nin boyu 1.83 metredir. Sevgilisi ise oyuncu Bige Önal'dır. Çift, 2019 yılından beri birlikte olmaktadır.

Aras Bulut İynemli'nin yeni dizisi ise henüz belli değildir. Ancak bazı kaynaklara göre Netflix'in yeni bir projesinde yer alacağı iddia edilmektedir.

Aras Bulut İynemli, 31 yaşındadır ve Türk televizyon ve sinema sektörünün en başarılı ve sevilen oyuncularından biridir. Kendisine daha nice başarılar diliyorum.

Yorum Gönder

0 Yorumlar