Yıldırım Tuğrul Türkeş Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır? Alparslan Türkeş'le Bağlantısı Nedir?

 Merhaba bu yazımda sizlere Yıldırım Tuğrul Türkeş kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır ve Alparslan Türkeş'le bağlantısı nedir gibi sorularınızın cevaplarını vereceğim.

yıldırım tuğrul türkeş
Yıldırım Tuğrul Türkeş

Yıldırım Tuğrul Türkeş Kimdir?

Bu yazıda, Türk ekonomist ve siyasetçi Yıldırım Tuğrul Türkeş'in hayatını, kariyerini ve babası Alparslan Türkeş'le olan ilişkisini anlatacağız. Yıldırım Tuğrul Türkeş, 1 Aralık 1954'te İstanbul'da doğdu . Babası Alparslan Türkeş, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) kurucusu ve lideriydi . Annesinin adı Muzaffer Şükriye Türkeş'ti.

Yıldırım Tuğrul Türkeş, ilkokula Hindistan'da başladı. Çünkü babası 1960 darbesinden sonra emekli edilmiş ve Yeni Delhi Büyükelçilik Müşaviri olarak Hindistan'a gitmişti . 1963'te ailesiyle birlikte Türkiye'ye dönen Türkeş, Ankara Ted Koleji'nde eğitimine devam etti . 1972'de liseyi bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölümü'ne girdi. Ancak iki yıl sonra bölümünü değiştirerek Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü'ne geçti . 1978'de üniversiteden mezun oldu .

Yıldırım Tuğrul Türkeş, iyi derecede İngilizce biliyordu. Ticaret Bakanlığı'nda Basın Danışmanlığı, Ortadoğu gazetesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akşam ve Son Havadis gazeteleriyle Yeni Harman haftalık dergisinde köşe yazarlığı yaptı . Ayrıca PETKİM AŞ ve TC Kalkınma Bankası'nda Yönetim Kurulu Üyeliği, Ataköy Otelcilik AŞ'de Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini üstlendi .

Yıldırım Tuğrul Türkeş, iki kez evlendi. İlk eşi Süreyya Bilgiç'ten iki çocuğu oldu: Muzaffer Şükriye Aliye Türkeş Demir ve Osman Said Türkeş. İkinci eşi Kadriye Serpil'den ise bir çocuğu oldu: Yıldırım Türkeş.

Yıldırım Tuğrul Türkeş, siyasi kariyerine babasının partisi MHP'de başladı. 1997'de babası Alparslan Türkeş'in vefatından sonra MHP Genel Başkanlığı'na aday oldu. Ancak kongrede Devlet Bahçeli'ye yenildi . Bunun üzerine MHP'den ayrılarak Aydınlık Türkiye Partisi'ni (ATP) kurdu ve genel başkanlığını yaptı . 2002 seçimlerinde DYP ile ittifak yaptı ancak barajı aşamadı. Bu sonuçtan sonra siyaseti bıraktığını açıkladı.

2007 yılında Devlet Bahçeli ile barışan Tuğrul Türkeş, MHP'den Ankara milletvekili seçildi. 2011, 2015 ve 2018 seçimlerinde de milletvekilliğini sürdürdü. 2015 yılında Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Geçici Seçim Hükümeti'ne Başbakan Yardımcısı olarak katıldı. Bu kararı nedeniyle MHP'den ihraç edildi. Aynı yıl Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) geçti ve Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti milletvekili olarak meclise girdi. Binali Yıldırım'ın başbakanlığındaki hükümette de Başbakan Yardımcılığı görevine devam etti.

Tuğrul Türkeş, iki kez evlenmiş ve üç çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyesidir.

yıldırım tuğrul türkeş
Yıldırım Tuğrul Türkeş


Yorum Gönder

0 Yorumlar