Davut Gül kimdir, vali, nereli, twitter, yeni istanbul valisi biyografi, babası kimdir?

Davut Gül
Davut Gül


Davut Gül Kimdir?


Davut Gül, 5 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Valisi olarak atanan isim olmuştur. İstanbul Valiliği görevini Ali Yerlikaya'dan devralmıştır. Davut Gül'ün İstanbul Valiliği döneminde hangi projeleri hayata geçireceği merak edilmektedir.

Davut Gül, 1974 yılında Erzurum'un Horasan ilçesinde doğmuş bir Türk bürokrattır. Yakın Doğu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olmuştur. 2000 yılında Gaziantep'te kaymakam adayı olarak mesleğe başlamıştır.

Davut Gül, meslek hayatı boyunca çeşitli il ve ilçelerde kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 2016 yılında Sivas Valisi olarak atanmıştır. Sivas Valiliği sırasında birçok sosyal ve kültürel projeye imza atmıştır. 2021 yılında ise İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığına getirilmiştir.

Davut Gül'ün sosyal medya hesapları da bulunmaktadır. Twitter adresi @gul_davut'dür. Davut Gül, Twitter'da yaptığı paylaşımlarda genellikle mesleki faaliyetlerini, ziyaretlerini ve görüşmelerini duyurmaktadır.

Davut Gül'ün eşi ve babası hakkında ise çok fazla bilgi bulunmamaktadır. Davut Gül'ün eşiyle evlilik yıl dönümünü kutladığı bir fotoğrafını Twitter'da paylaştığı görülmüştür. Davut Gül'ün babasının adının ise Ahmet olduğu bilinmektedir.

Davut Gül, Türkiye'nin en büyük ve en önemli şehri olan İstanbul'un yeni valisi olarak gözlerin üzerinde olduğu bir isimdir. Davut Gül'ün biyografisi ve hayatı hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler için bu yazıyı hazırladık. Umarız faydalı olmuştur.

Yorum Gönder

0 Yorumlar