Kerimşah Kimdir? Kerimşah'ı kim oynuyor?

Adım Farah Kerimşah Kimdir? Kerimşah'ı kim oynuyor?

Adım Farah dizisinin en sevilen karakterlerinden biri olan Kerimşah, Farah'ın (Demet Özdemir) biricik oğludur. Kerimşah'ı canlandıran çocuk oyuncu Rastin Paknahad, dizide balon hastalığı ile mücadele eden bir çocuk rolüne hayat veriyor. Peki, Adım Farah Kerimşah kimdir? Kerimşah'ı kim oynuyor? Balon hastalığı nedir? İşte bu soruların cevapları...
Kerimşah
Kerimşah


Adım Farah Kerimşah Kimdir?


Kerimşah, 28 yaşında İranlı bir kadın olan Farah'ın oğludur. Farah, 6 yıl önce İran'dan Fransa'ya kaçarken İstanbul'da durmak zorunda kalır çünkü hamile olduğunu öğrenmiştir. Kaçak olarak burada yaşamaya başlar. Üstelik, oğlu Kerimşah'ın nadir rastlanan bir hastalığı vardır.

Kerimşah doğuştan 'Balon çocuk' olarak bilinen PİY rahatsızlığı olan bir çocuktur. Evinde, steril bir odada yaşar. Küçük yaşına ve hastalığına rağmen, anlayışlı olgun bir çocuktur. Farah, oğlunu yaşatabilmek için her adımını dikkatle atar. Hastalığını bizzat takip eder. Farah, Kerimşah'ın hem doktoru hem de annesidir.

Balon Hastalığı Nedir?


Balon hastalığı ya da PİY (Primer immün yetmezlik), bağışıklık sisteminin doğuştan yetersiz olduğu bir hastalıktır. Bu hastalıkta vücut enfeksiyonlara karşı savunmasız kalır ve basit bir mikrop bile ölümcül olabilir. Balon hastalığı olan çocuklar dış dünyaya temas etmeden steril ortamlarda yaşamak zorundadır.

Adım Farah Kerimşah'ı Kim Oynuyor?


Dizide Kerimşah karakterini çocuk oyuncu Rastin Paknahad canlandırıyor. 2018 doğumlu İran asıllı oyuncu Rastin, ailesi ile birlikte Türkiye'ye göç etmiştir. İlk ekran tecrübesiyle dikkat çeken oyuncu, dizide balon hastalığıyla mücadele eden çocuğun hayatına ve duygularına eşsiz bir yorum katıyor.


Yorum Gönder

0 Yorumlar